Japoński nóż Santoku z serii Miyabi 5000MCD 67 ma niezwykle twardy rdzeń ze sproszkowanej stali MicroCarbide dla utrzymania krawędzi ostrza w jak najlepszej ostrości.
Santoku jest najlepiej sprzedającym się japońskim rodzajem ostrzy, a nazwa pochodzi od "Trzech cnót", czyli mięsa, ryb i warzyw.
Rdzeń otoczony jest 132-oma zewnętrznymi warstwami ze stali, które tworzą unikalny wzór damasceński na ostrzu.
Tnące ostrze wykonane w technice Honbazuke jest symetryczne, dzięki czemu może być używane przez osoby prawo i leworęczne. Nie posiada osłony na palce, więc można użyć całej długości krawędzi skrawającej.
Rękojeść jest wykonana z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu, dzięki czemu umożliwia lepszą kontrolę i niestrudzoną pracę.
By utrzymać swój nóż w jak najlepszej formie należy zachować ostrożność. Zalecane jest tylko mycie ręczne oraz ostrzenie na osełce. Należy unikać używania szklanych, ceramicznych i kamiennych desek do krojenia.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Odporny na korozję
- Ostrze wykonane ze 133 warstw stali i rdzenia Microcarbide w celu uzyskania twardości 66 Rockwell
- Tradycyjny uchwyt w kształcie litery D wykonany z czarnego drewna jesionu
- Piękny wzór stali damasceńskiej
WYMIARY
Długość ostrza: |
18 cm |
Długość uchwytu: |
13.7 cm |
Szerokość ostrza: |
0.2 cm |
Szerokość uchwytu: |
2.3 cm |
Wysokość: |
4.8 cm |
Masa: |
0.2 kg |
Jeśli planujesz większe zakupy możesz skorzystać z atrakcyjnego systemu rabatowego. Korzyści rosną wraz z wartością zamówienia. Rabaty naliczane są automatycznie a ich wysokość i wartość są prezentowane po dodaniu produktów do koszyka.
Zakupy od 4.000 zł - Rabat 2%
Zakupy od 8.000 zł - Rabat 4%
Zakupy od 12.000 zł - Rabat 6%
Jeśli planujesz zakupy o wartości powyżej 20.000 zł, skontaktuj się z nami. Przygotujemy atrakcyjną ofertę.