Japoński nóż Santoku z serii Miyabi 6000MCT jest nożem do użytku codziennego, a jego nazwa pochodzi od "Trzech cnót", czyli mięsa, ryb i warzyw, które kroi idealnie.
Ostrze wykonane jest ze stali proszkowej MicroCarbide MC63 osadzonej w 2 warstwach stali, a następnie poddawane procesowi hartowania lodem (CRYODUR®), co zapewnia twardość około 63 w skali Rockwella, szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza.
Ciemnobrązowy, drewniany uchwyt jest wygodny w trzymaniu dzięki ergonomicznemu kształtowi i pozwala na bezproblemową pracę przez dłuższy czas bez uczucia zmęczenia.
Producent zwrócił uwagę na autentyczny japoński profil ostrza, otrzymany dzięki ręcznemu kuciu. Nóż został oszlifowany dwustronne techniką Honbazuke.
Nóż Santoku Miyabi 6000MCT to wysoka jakość z japońskim designem i Twoje nowe narzędzie codziennego użytku.
CECHY SZCZEGÓLNE
- Rdzeń ostrza wykonany ze stali MicroCarbide MC63
- Ostrze hartowane technologią CRYODUR® zapewniają szczególnie dobrą trwałość, odporność na korozję i optymalną elastyczność ostrza
- Autentyczny japoński profil ostrza o wyglądzie Tsuchime
- Symetryczne ostrze z ultra ostrą krawędzią Honbazuke zapewnia niesamowitą ostrość
- Stabilna rękojeść z drewna pakka zapewnia idealną równowagę, wyjątkowy komfort i cięcie bez zmęczenia przy użyciu wszystkich technik cięcia
WYMIARY
Długość ostrza: |
18 cm |
Długość uchwytu: |
14 cm |
Szerokość ostrza: |
0.2 cm |
Szerokość uchwytu: |
2.5 cm |
Wysokość: |
4.9 cm |
Masa: |
0.21 kg |
Jeśli planujesz większe zakupy możesz skorzystać z atrakcyjnego systemu rabatowego. Korzyści rosną wraz z wartością zamówienia. Rabaty naliczane są automatycznie a ich wysokość i wartość są prezentowane po dodaniu produktów do koszyka.
Zakupy od 4.000 zł - Rabat 2%
Zakupy od 8.000 zł - Rabat 4%
Zakupy od 12.000 zł - Rabat 6%
Jeśli planujesz zakupy o wartości powyżej 20.000 zł, skontaktuj się z nami. Przygotujemy atrakcyjną ofertę.