Nóż Shotoh Miyabi 5000MCD - 13 cm

  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 34372-131-0
  • Marka: Miyabi
  • Dostępność: Zwykle wysyłamy w 1 dzień roboczy

  • Najniższa cena 30 dni przed obniżką: 1 443,96 zł brutto
  • Cena katalogowa: 1 599,00 zł
  • Oszczędzasz: -255,84 zł (16 %)
  • 1 343,16 zł
  • szt.

KUP TERAZ I STWÓRZ SWÓJ WYMARZONY DOM.
ZRÓB TO TERAZ W 3 PROSTYCH KROKACH.

WYBIERZ WYGODNĄ DOSTAWĘ.
Twoje zakupy dostarczymy do Paczkomatu lub do domu kurierem DPD lub Inpost.
Jeśli zrobisz zakupy powyżej 300 zł pokryjemy koszt dostawy.

ZAPŁAĆ PROSTO I BEZPIECZNIE.
Wybierz płatność przez system Przelewy24, PayU lub przelew bankowy. Możesz także skorzystać z płatności odroczonej i ratalnej PayPo. Dostępne są także nieoprocentowane raty 0% przez system PayU.

CIESZ SIĘ PRAWEM ZWROTU DO 14 DNI.
Dobrze wybrałeś. Jeśli jednak zwrócisz produkt w terminie do 14 dni otrzymasz pełny zwrot.

Dlaczego warto kupić nóż Shotoh Miyabi 5000MCD?

Nóż SHOTOH z serii MIYABI 5000MCD to uczta dla oczu wszystkich miłośników japońskiej kuchni. Perfekcyjnie nadaje się do krojenia, oczyszczania oraz obierania warzyw i owoców. Uchwyt tego doskonałego noża wykonany został z drewna brzozy Masur, której tekstura sprawia, że każdy przedstawiciel serii jest unikatowy. Szlachetny wygląd dopełniają umieszczona na końcu zaślepka oraz filigranowe, mozaikowe logo. Ponadto rączka uformowana jest na kształt litery D, co gwarantuje perfekcyjne wyważenie i pozwala na idealną kontrolę podczas pracy. Dzięki temu nawet najbardziej czasochłonne potrawy przyrządzone będą bez grama wysiłku.

Ostrze noża charakteryzuje nie tylko piękny, niepowtarzalny wzór damasceński, ale też stal, z której powstał jego rdzeń – a mianowicie niesamowicie twarda stal MicroCarbide MC63. Rdzeń ten osadzony został w aż 100 warstwach dwóch rodzajów stali. Ponadto ostrze CRYODUR utwardzone zostało poprzez hartowanie lodem w temperaturze -196°C. Dzięki temu uzyskano ponadprzeciętną twardość ok. 63 w skali Rockwella, która zapewnia najlepsze właściwości tnące i niespotykaną elastyczność. Warto też dodać, że ostrze noża SHOTOH szlifowano ręcznie metodą Honbazuke – zastosowano do tego najlepsze, naturalne kamienie szlifierskie a następnie wypolerowano na skórzanych pasach. Dzięki nożom SHOTOH połączą Państwo niesamowicie cieszącą oczy estetykę z przyjemnością krojenia i przygotowywania potraw.

CECHY SZCZEGÓLNE

  • Rdzeń ostrza ze stali MicroCarbide MC63 osadzony w 100 warstwach stali – dla niespotykanej twardości ok 63 HRC i doskonałych właściwości tnących
  • Hartowane lodem ostrze CRYODUR – wyjątkowo ostre, elastyczne i odporne na korozję
  • Oryginalny japoński profil ostrza
  • Klinga dwustronnie ostrzona szlifem Honbazuke gwarantująca wybitną ostrość
  • Uchwyt z drzewa brzozy Masur w kształcie litery D dla optymalnej równowagi, kontroli i pracy pozbawionej wysiłku

WYMIARY

Długość ostrza: 9 cm 13 cm 14 cm
Długość uchwytu: 11.3 cm 11 cm 11 cm
Szerokość ostrza: 0.2 cm 0.2 cm 0.2 cm
Szerokość uchwytu: 1.7 cm 1.7 cm 1.7 cm
Wysokość: 2.9 cm 3.2 cm 4 cm
Masa: 0.06 kg 0.07 kg 0.07 kg